Vogels - De Kanarie

 

U heeft zojuist een vogelsoort geselecteerd. Wij proberen om deze informatie die u hieronder ziet zo juist mogelijk te houden. Mocht u vragen, opmerkingen of suggesties hebben over deze vogel of andere vogels, dan kunt u ons bereiken via ons contactformulier.

 
 

 

Vogelsoort Kanarie - Over Vogels

 

Vogelsoort: Kanarie (Serinus canaria)

Deze van de Canarische Eilanden afkomstige vogel, is een echte zangvogel. De Kanarie zult u op dit moment nog steeds terugvinden op de Canarische Eilanden, er leven er namelijk nog genoeg in het wild op de eilanden Azoren en Medeira. Vroeger werd de Kanarie gebruikt in de mijnen, deze vogel waarschuwde de mijnwerkers voor giftige stoffen in de nabijheid.

De Kanarie wordt ongeveer 12 jaar oud, mits er natuurlijk de juiste voeding en verzorging wordt gegeven. Van kop tot staart heeft de Kanarie ongeveer een lengte van 11,5 cm.

Kanaries zijn vriendelijke en gemakkelijke vogels, agressieviteit zult u niet snel opmerken, tenzij mannetjes ruzie met elkaar maken in de broedtijd om een popje. Het is moeilijk te zien of u een mannelijke of een vrouwelijke Kanarie heeft, op het moment dat de Kanarie gaat zingen, dan weet u dat het om een mannetje gaat.

Rassen :

In totaal zijn er 6 tal verschillende rassen onder de Kanaries:

- Zangkanaries
- Kleurkanaries
- Houdingskanaries
- Vormkanaries
- Frisékanaries
- Gekuifde kanarierassen.Tags: Kanarie, de Kanarie, voeding Kanarie, broedtijd Kanarie, vogel, vogels